Flying for Kosovo

Recognize Kosovo's Independence!

From Luxor, Egypt

Posted by flyingforkosovo On August - 3 - 2012

Dear Followers,

These last few days I have started to lose hope regarding the N2807L. I started to believe that the plane will never land in Kosovo, especially with all the problems that I had in Sudan, such as my health problems, high prices of Sudanese State etc.

Yesterday, at 07:00 am I flew to Luxor, Egypt, and after 05:48 minutes I managed to land in Egypt.
Things were not really good regarding the airplane but I have to analyze things very seriously when I get to Cairo.
The main problem which I worry about is that the temperature of the engine is too high.
In the first two hours the temperature was about 90%, after two hours it fell to 80%, which is very high but most survive. But to not to let things to go beyond the control I had to use a very sensitive technique during the entire flight.

One thing I did not want to bother you was that during the whole time if we would take once again all the costs dismantling, assembly, transport, clearances, air of the engine, inspector, mechanical, civil aviation transport engine for South Africa, Europe or America it would be equivalent (compared to cost) as to buy a new airplane and I as a individual plane and I do not have the power to contend with this country such as Sudan.
So now I am currently in Luxor, and I will try to do my best with all the procedures of this place.

Të dashur përkrahës,

Ditëve të fundit fillova t’i humb shpresat sa i përket N2807L. Fillova të mendoja se aeroplani ynë më nuk do të ishte në gjendje të aterrojë në Kosovë, sidomos pas të gjitha problemeve që kisha në Sudan, problemet e mia shëndetsore që i pata gjatë këtyre ditëve të fundit, çmimet tejet të larta, si dhe telashet me autorietet e Aviacionit Civil të Sudanit të cilet kërkuan që aeroplani ynë, N2807L, më nuk do të mundte të largohej nga Port-Sudan, pa e inspektuar edhe njëherë aeroplanit pas ndërrimit të motorit.

Sidoqoftë, arrita t’i tejkaloj të gjitha këto telashe, kështu që dje në ora 07:00 fillova fluturimin për në Luksor, Egjipt. Pas plot 05 orësh e 48 minutave arrita të ulem në tokën egjiptiane.
Gjërat nuk jan mirë sa i përket aeroplanit dhe duhet t’i analizoj me më shumë seriozitet posa të arrij në Kajro.

Problemi kryesor që është për t’u merakosu janë temperaturat e larta që mbretërojnë në motor. Gjatë ngritjes në dy orët para temperatura ishte rreth 90% e arkës së gjëlbër, kurse pas nja dy orësh zbriti rreth 80 %, që ende është e lartë dhe jashtë normave të sigurisë.

Një gjë që nuk kam dashur t’ju shqetësoj dhe e cila ishte gjatë tërë kësaj është edhe mundësia
e heqjes së motorit, që ka shpezimet e veta për demontim, montim, transport, doganim, de-doganim, transport ajror i motorit, inspektor, mekanik aviacioni, transpotr për në Afrikë të Jugut, Evropë apo Amerikë e që do të na kushtonte sa i gjithë aeroplan, e unë si individ nuk kam më energji të luftoj me një shtet sikur Sudani.

Pra tani gjindem në Luksor, do të mundohem t’i zgjidh të gjitha gjërat sa i përket procedurave të kontinentit të Afrikës.

Leave a Reply